Vybíráte slunečník na zahradu, nebo balkon? Jaké jsou možnosti



Pokud se chcete v horkých letních dnech při pobytu venku schovat do stínu, ale nemáte u posezení k dispozici vzrostlé stromy, pak je asi nejjednodušším řešením zahradní slunečník. Člověk si hned pomyslí, že je jeho výběr naprosto jednoduchý a není na něm co zkazit, opak je ale pravdou. 

Slunečníky pro balkony a menší terasy

Pokud nemáte pro venkovní posezení pouze omezený prostor na malé terase, nebo na balkoně, pak je nutno dle tohoto volit i zahradní slunečník. Pro tyto účely jsou ideální čtvercové a obdélníkové slunečníky, u kterých můžete jednu hranu přirazit až k fasádě a maximalizovat odstíněný prostor. Navíc celá kompozice slunečníku pak i lépe vypadá. Pro opravdu malé balkony najdete u některých prodejců i půlkruhové slunečníky, které jsou pro tyto účely jako dělané- rovnou stranu přirazíte ke zdi a zakulacenou stranu necháte “čouhat“ do prostoru. Pro tyto půlkulaté slunečníky jsou k dispozici i speciální půlkulaté podstavce, případně je můžete jednoduše tyč slunečníku upevnit například plastovými stahovacími páskami k zábradlí (jen je třeba vybírat masivnější, pevnější pásky a ideálně sladit jejich barvu s tyčí slunečníku a zábradlím). 

Klasické velké slunečníky na zahrady, terasy apod.

Pokud máte ve venkovním prostoru dostatek místa, pak určitě zvolíte klasické velký zahradní slunečník kulatého, případně čtvercového tvaru. Pro samostatné umístění slunečníku, pod který si budete chtít občas sednout do Vašeho oblíbeného zahradního křesla, nebo lehnout na lehátko je dnes velmi oblíbená varianta slunečníku s boční konstrukcí- takový slunečník vnáší do zahrady stín, ale zároveň se stává opravdu hezkým designovým prvkem. Pokud chcete odstínit set zahradního nábytku a máte uprostřed stolu otvor pro slunečník, pak lze doporučit klasický kulatý slunečník s tyčí uprostřed. Výhodou takového umístění je fakt, že samotný stůl Vám tyč slunečníku stabilizuje, takže s ním jen tak nepohne ani silnější vítr.

Komentáře